back to top

Οι νεροβούβαλοι και ο Ξέρξης …

Στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ήταν περίπου 75.000 – με την εκβιομηχάνιση όμως της γεωργίας και κυρίως την εισαγωγή βελτιωμένης ράτσας αγελάδων που αποδίδουν δεκαπλάσια σχεδόν...

ΕΒΓΑ: ο θρύλος της γαλακτοβιομηχανίας

Tο 1935, τα πρώτα προϊόντα της «Εθνικής Βιομηχανίας Γάλακτος», όπως ήταν το αρχικό όνομά της, κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, από το εργοστάσιου του Βοτανικού που έφτιαξαν οι αδερφοί Σουραπά.Mέχρι...

Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή: 120 χρόνια προσφοράς

Ο Αμερικανός Ιεραπόστολος, Δρ. Τζον Χένρι Χάους μαζί με τη γυναίκα του Susan Adeline, αγόρασαν μια έκταση γης 200 στρεμμάτων 10 χλμ Νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης… Συμπληρώθηκαν 120 χρόνων από την...

Ο Τύρναβος και το μετάξι της Θεσσαλίας

Μπορεί ο Τύρναβος να είναι ιδιαίτερα γνωστός για το «μπουρανί» και το τσίπουρο, ωστόσο ήταν μια από τις πλέον παραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, με βασικά προϊόντα το μετάξι και...

Xοιροσφάγια, ένα έθιμο που ξεχάστηκε

Ο οικόσιτος χοίρος ήταν μια επένδυση για τους ντόπιους και δείγμα πλούτου για όποιον τον κατείχε. Έτρωγε τα αποφάγια τους και συσσώρευε λίπος, τη βασική λιπαρή ουσία που χρησιμοποιούσαν...

Τα σκόρδα από την αρχαιότητα στη Βύσσα

Το σκόρδο αποτέλεσε και την αφορμή για την πρώτη απεργία στην Αίγυπτο, στα τέλη της 20ής δυναστείας, δηλαδή περίπου 3.500 χρόνια πριν, όταν ο Φαραώ Ραμσής Γ’ σταμάτησε να...

Δημοφιλή