Μια αύξηση κατά 20% της συμμόρφωσης με τη μεσογειακή διατροφή από τον αμερικανικό πληθυσμό, θα εξοικονομούσε στο σύστημα υγείας 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Υπήρξε ένας αναστεναγμός ανακούφισης με την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει την αρχική του απόφαση για επιβολή 20% οριζόντιου δασμού στα προϊόντα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για 90 ημέρες.
Επί του παρόντος, ισχύει στο ελαιόλαδο ο οριζόντιος δασμός 10% για την εισαγωγή του προϊόντος στην αγορά των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Joseph Profaci (φωτό), J. R. Profaci (Βορειοαμερικανική Ένωση Ελαιολάδου): Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να υπάρχουν 75 εκατομμύρια καταναλωτές στις ΗΠΑ που ακόμα δεν καταναλώνουν ελαιόλαδο εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ελαιολάδου Βόρειας Αμερικής (North American Olive Oil Association), της ένωσης που συγκεντρώνει παραγωγούς, εμπόρους, εταιρείες που εξάγουν ελαιόλαδο στην Βόρεια Αμερική (ΗΠΑ, Καναδά), επικαλέστηκε έρευνα που δείχνει ότι μια αύξηση κατά 20% της συμμόρφωσης με τη μεσογειακή διατροφή από τον αμερικανικό πληθυσμό, θα εξοικονομούσε στο σύστημα υγείας 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ελαιόλαδο είναι το κύριο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, υπάρχει πλήρης επίγνωση ότι η καθημερινή χρήση του, εγγυάται οφέλη που αποτρέπουν την εμφάνιση πολλών παθολογιών, με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος για την υγειονομική περίθαλψη.
Ο Joseph Profaci, σύμφωνα με τον ισπανικό ενημερωτικό ιστότοπο Olimerca, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της έρευνας αυτής κατά τη διάρκεια της διάσκεψης που διοργάνωσε το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (World Olive Oil Congress) για να παρουσιάσει σε υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στελέχη υγείας τα επιστημονικά δεδομένα για τα οφέλη του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία και τις αναγνωρισμένες ιδιότητές του στην πρόληψη νευροεκφυλιστικών, καρδιαγγειακών και ογκολογικών ασθενειών.
Στην ομιλία του, ο J. R. Profaci επισήμανε ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να υπάρχουν 75 εκατομμύρια καταναλωτές στις ΗΠΑ που ακόμα δεν καταναλώνουν ελαιόλαδο , ενώ υπενθύμισε ότι στις ΗΠΑ καταναλώνονται περίπου 350.000 τόνοι ελαιολάδου (αύξηση 32% σε σύγκριση με πριν από δέκα χρόνια). Ωστόσο, περίπου το ήμισυ της συνολικής κατανάλωσης των ΗΠΑ συμβαίνει στην ανατολική ακτή της χώρας και η εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου μπορεί να καλύψει μόνο το 5% της κατανάλωσης των Αμερικανών.
ΠΗΓΗ: olivenews.gr