Πολλά είναι τα περιστατικά νοθείας στην ελληνική φέτα που έχουν βρεθεί εδώ και χρόνια, με τους να είναι ιδιαιτέρως ευρηματικοί.
Από το 2018 υπάρχει σχετικός κανονισμός που αφορά όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι, τυρί, αλλά και τα επιδόρπια αυτών. Ωστόσο φαίνεται πως κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τηρήσω τον κανονισμό που διασφαλίζει την ποιότητα των όσων παράγουν οι κτηνοτρόφοι και καταναλώνουν οι πολίτες.
Η νοθεία γίνεται με την πρόσθεση λίπους και φοινικέλαιο, ενώ κατόπιν αλλάζει και ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής αφού χρησιμοποιείται η διήθηση.
Αναλυτικά όσα είπε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης:
«Σε αυτό περνούν ξανά το τυρόγαλο µέσα και, αντί να αντιστοιχεί 1 κιλό φέτα σε 4 κιλά γάλα, βγαίνει 1 κιλό φέτα από 2,5 κιλά γάλα»